Cabri-FAQ (22)

[ Alle Vragen | Meetkunde | Cabri ]

vorige  Vorige   begin  Begin   volgende  Volgende

Vraag 22
Waarvoor dient de Optie "Toon attributen"?

Antwoord

vgv22.gif (3352 bytes) Indien de Optie "Toon attributen" Aan staat, zien we links op het tekenblad de zogenoemde Attributenbalk (verticaal). De items in deze balk komen overeen met een aantal functies in het Layout-menu, zoals "Kleur", "Dik/dun", "Stippel". Zichtbaar in de balk zijn de zogenoemde actieve attributen.
Door de linker muisknop ingedrukt te houden op het actieve attribuut, kan het worden gewijzigd.

De Attributenbalk kan op drie manieren worden gebruikt.
[1]
Selecteer eerst een object. Via de Attributenbalk kan dan de layout van dat object worden gewijzigd door het gewenste actieve attribuut te kiezen.
Deze methode komt dus overeen met die in het Layout-menu. Bij het gebruik van de Attributenbalk wordt echter � eerst � geselecteerd; daarna wordt het attribuut gekozen (in het Layout-menu is dat omgekeerd).
[2]
Selecteer een aantal objecten, met [Shift] + CabriWijzer, of alle objecten, met de toetscombinatie [Ctrl+A], of kies in het menu Bewerken "Alles selecteren".
Via de Attributenbalk kan dan de layout van alle geselecteerde objecten in een keer worden gewijzigd.
[3]
Kies een Constructie-functie (bijvoorbeeld "Cirkel") in een van de menu's.
De nieuwe figuren die hierna met de betreffende functie worden getekend, krijgen dan (indien althans de gekozen Layout daarop -logisch- van toepassing is) die gekozen layout.

Opmerking
Staat de optie "Toon attributen" Aan, dan hebben bovenstaande handelingen prioriteit boven die welke is vastgelegd in het menu Opties | Voorkeuren | Standaardstijl.
[einde Opmerking]


vorige  Vorige   begin  Begin   volgende  Volgende

begin pagina

[faq22.htm] laatst wwijziging op: 09-07-01